Varmepumpe luft til vand

Overvejer du den grønne og miljørigtige vej til billigere varme?

Har du gas eller oliefyr i dag? så kan du, ifølge energistyrelsen, halvere din varmeregning, ved at skifte din nuværende energikilde ud med en varmepumpe, fordi energien udnyttes lang bedre via varmepumpen.

Hos Bjerborg El Service oplever vi stor efterspørgsel på varmepumper og vores kunder melder tilbage med stor tilfredshed, både i forhold til driften og besparelser på varmeregningerne.

De af vores kunder som har kombineret varmepumpen med Solceller er blevet rigere på budgetkontoen.

som de selv siger det, så det er værd at overveje i denne tid, om penge der er sparet op, giver mest afkast ved at stå i banken eller det er nu, de skal omsættes i grønne investeringer til gavn for både de faste udgifter i den grønne omstilling.

Hvornår bør du vælge en luft til vand vamepumpe

Det korte svar er når du ønsker både varme i huset og varmt vand i samme løsning. Alle helårs boliger eller erhverv, som er godt isolerede. Når du ønsker at skifte fra olie/gasfyr og opnå en brugervenlig og drift besparende løsning. En luft til vand varmepumpe af god kvalitet har meget få vedligeholdelsesomkostninger.

Hvad er en
luft til vand varmepumpe?

Energien i den udendørs luft omdannes i varmepumpen til varme, som ledes rundt i boligens centralvarmesystem, så du får varmt vand, varme i gulvene og i radiatorerne.

Der er en ude- del og en inde- del af varmepumpen, inder delen står indendørs (ofte der hvor fyret var før) og yder- delen står udenfor. De to dele er forbundet om for at opnå mindst mulig afstand mellem yder og inder del, kan varmepumpen komme til at stå et sted, hvor man kan være bekymret for, om den vil være træls at se på og mange er også bekymrede for om den larmer.

Vores erfaringer er at det gør en stor forskel nøje at overveje underlaget varmepumpen skal stå på, ligesom den aktuelle placering. Selve lyden fra varmepumpens yderdel, høres som en susende lyd, og kommer fra ventilatoren, hvis vinger larmer for hver omdrejning. Ved at vælge en kort rørforbindelse mellem yder og inderdel af varmepumpen, sparer du lidt i etableringsudgiften, men vil en anden placering længere væk, være bedre for udsyn og driftsstøj, kan det være en fordel af vælge en længere rørløsning og dermed placere yderdelen af varmepumpen, præcist der hvor den generer mindst muligt. Mange af vores kunder får også efterfølgende lavet en kasse omkring varmepumpen, så de på den måde kan ”klæde den ” på som de ønsker, ligesom mange har monteret ”hegn” omkring alle deres skraldespande.

Når vi installerer og monterer varmepumper, sætter vi altid gummifødder under varmepumpens hjørner som vibrationsisolatører.

Hvad tilbyder vi

Vi leverer, monterer og installerer luft til vand varmepumper fra bla. Panasonic og Midea. Den meste solgte type lige nu er Monoblok, da den er pladsbesparende indenfor. Det eneste du får monteret indendørs, er varmtvandsbeholderen, alt teknikken, som er varmepumpedelen, monteres udendørs. Varmepumpen betjenes via et panel som opsættes indenfor, så du kan holde varmen, mens du betjener det.

Langt de fleste varmepumper kan du i dag betjene via et online modul, så du kan hæve og sænke temperaturen uanset om du er hjemme eller ude. Har du været på ferie og har skruet ned for varmen, kan du øge den så der er dejlig varmt når du kommer hjem igen.

Når du har besluttet dig for at udskifte din nuværende varmekilde med en varmepumpe, står vi klar til at guide dig gennem processen, så du får valgt den helt rigtige løsning. Vi udregner naturligvis et uforpligtende tilbud til dig, så du har en ide om hvad dit projekt koster og tager os af installation og montering af din nye varmekilde.

Vi er naturligvis VE godkendte og KMO certificerede.