Solceller
Overvejer du at investere i solceller og dermed gå den grønne og miljørigtige vej mod besparelser på elregningen, så er solceller en oplagt mulighed, har du også varmepumpe kan du reducere dine omkostninger til ekstern strøm ret meget.
Den strøm dine solceller producerer og som anvendes til eget elforbrug også f.eks. billader til din elbil er skattefrit, mens den overskudsstrøm du sælger til elnettet over 7000 kr. pr. år, er skattepligtig. Solenergi er en af de reneste energikilder.
Kapitalrenteudbyttet ligger omkring 6-15% ved investering i solceller, det får ingen i banken og det kan derfor være en langt bedre forretning af investere i et solcelleanlæg end at opbevare pengene i banken.
Hvordan virker
solceller
Solceller omdanner energien fra solen til elektricitet, som kan bruges i hjemmet, din virksomhed eller i industrien, hvor de er installeret, og bare rolig selvom det er overskyet, er solcellerne stadig effektive, det er nemlig, selve skarpheden på lyset og ikke kun solstrålerne der rammer cellerne.
Placering af
solceller
Det har stor betydning for effektiviteten af solceller, hvor de placeres. Oftest monteres solceller på taget eller carporten, men det er også muligt at montere solceller på båden, i haven eller på bygningens facade. En taghældning på omkring 45 grader er bedst i Danmark.
En sydvendt placering giver mest lys på solcellerne. Solcellerne kan også placeres fra sydøst til sydvest i en vinkel på omkring 20-55 grader, hvilken dog vil være den næstbedste løsning. Husk at sikre tagkonstruktionen kan bære solcellerne.
Hvem må montere og installere solceller
Det er et lovkrav i Danmark at en autoriseret El installatør (LINK) foretager installationen af solceller.
Hos Bjerborg El Service er vi specialister i solceller og har alle nødvendige kurser og certificeringer ligesom vi er en del af KSO-ordningen. Vi tilbyder installation og montering af alle former for solceller og har du spørgsmål eller brug for vejledning er vi kun et opkald væk, vi kommer selvfølgelig også gerne til dig med et tilbud på solceller. Så vi møder dig lige der, hvor du er i processen omkring installation af solceller.
Solceller med eller uden batteri
Du kan få solceller både med og uden batteri. Vælger du batteri kan du samle energien til senere brug, mens du uden batteri kun kan bruge den energi solcellerne producerer nu og her. Du skal derfor overveje investeringen i selve batteriet op mod om du har brug for det.
Hvis situationen er den at det er muligt at skrue op for elforbruget i dagtimerne (når der er mest lys) er det udmærket at fravælge batteriet. Men er situationen sådan at det kun er muligt at forbruge energi i de mørkere timer af døgnet, så kan det være en god ide at vælge et batteri.
Hos os kan du vælge solceller både med og uden batteri og du kan faktisk også starte op uden batteri, men så senere få et batteri koblet til.
En huskeregel i forhold til solceller med batteri er, at størrelsen skal svare til solcelle anlæggets samlede kWh. Hvis dit solcelleanlægs kapacitet er 7kWh bør batteriet også være på ca. 7kWh.